سرنوشت بازيكنان در دوران کرونا ؛ قرارداد كوتاه‌تر و دستمزد پايين‌تر

سرنوشت بازيكنان در دوران کرونا

كرونا مي‌تواند تمام مناسبات باشگاهي را به هم بزند

سرنوشت بازيكنان؛ قرارداد كوتاه‌تر و دستمزد پايين‌تر؛ اين فقط يك مقدمه است. اين در شرايطي است كه باشگاه‌ها در حال مواجهه با بيماري كوويد-19 هستند. باشگاه‌ها نگراني خود را بابت مسائل اجتماعي و زندگي بازيكنان ابراز مي‌كنند. اين نقطه‌اي است كه مفاهيمي مانند تعادل ورزشي در ليگ‌ها مخصوصا ليگ برتر مطرح مي‌شود و در همان حال مردم سعي مي‌كنند به اين مفهوم نخندند. واقعا الان ما نگران توازن رقابتي هستيم؟ تقريبا 30 سال پس از آزمون و خطا و كسب تجربه و پس از مدت‌ها شكل گيري نابرابري و ثروت‌اندوزي چنين سوالي ممكن است؟

پيامدهاي اصلي پاندمي مشهود است. پول كمتر، هواداران كمتر و فشار مالي بيشتر. شايد با اين مضمون كه ورزش در برابر شرايط اضطرار جهاني نسبت به صنايع ديگر مصون‌تر است شوخي‌هايي انجام شود اما اسپانسرها مشخصا از اين به بعد مخصوصا در 10 يا 15 سال آينده با استرس بيشتري وارد معاملات مي‌شوند.

تقريبا مسلم است كه شبكه‌هاي تلويزيوني نيز همين كار را انجام خواهند داد. شروع دور بعدي مذاكرات ليگ برتر با شركت‌ها احتمالا شامل بحث سر اضافه شدن بندهاي قراردادي از سوي اسپانسرها و شبكه‌هاي براي محافظت از خود در شرايط اين چنيني خواهد بود.

سرنوشت بازيكنان در دوران کرونا

سرنوشت بازیکنان در دوران کرونا و چالش‌های تعطیلی لیگ

اين نگراني‌ها را دنبال كنيد تا به طيف وسيعي از اثرات خرد و بزرگ كه بالقوه بي‌پايان به نظر مي‌رسند، برسيد. يكي از سناريوهاي جالب توجه اين است كه براي آن دسته از باشگاه‌هاي متوسط و كوچك بعد از شروع دوباره رقابت‌ها چه اتفاقي خواهد افتاد؟ هر تصميمي كه گرفته شود چه تعطيلي چه ادامه ليگ شرايط برخي تيم‌ها نسبت به برخي ديگر بهتر خواهد بود.

به عنوان مثال وقتي ليگ منحل شود اختلاف‌ نظرها شدت خواهد گرفت. تيم‌هايي كه سقوط خواهند كرد يا تيم‌هايي كه شانس صعود داشته‌اند بدون شك معترض خواهند شد. بعد چه؟ اگر اينها روي اعتراض خود باقي بمانند و كار را به فيفا و CAS بكشانند و در فصل بعد تهديد به اعتصاب كنند چه؟ به نظر خيالي مي‌رسد اما تصور كردنش سخت نيست. چالش‌هاي حقوقي بي‌پاياني به وجود خواهد آمد كه هيچ كس از قبل برايش برنامه‌ريزي نكرده و نمونه مشابهي ندارد. بعد نوبت به هرج‌ومرج مي‌رسد كه به كل فوتبال و پشتيباني آن نفوذ خواهد كرد. بعد از اين بايد يك پاي باشگاه‌ها را در دادگاه‌هاي سوييس ببينيم و پاي ديگر را در فدراسيون‌هاي خودشان.

سرنوشت بازیکنان

سرنوشت بازيكنان در دوران کرونا چه؟ اگر به پيش‌بيني‌هاي مالي اعتماد كنيد به يك جمع‌بندي كلي مي‌رسيد. از جمله پيامدهاي شرايط جديد كه خيلي واضح به نظر مي‌رسد اين است كه بازيكنان متوسط ديگر دستمزدهاي خيلي خوب نمي‌گيرند. اين هم البته يك وضعيت نسبي است. بازيكنان فوتبال در آن شرايط هم قطعا پول خوبي دريافت خواهند كرد اما اختلافش با زمان قبل ممكن است به هفته‌اي 80 هزار پوند يا بالاتر نيز برسد. مخصوصا بازيكنان تيم‌هاي مياني جدول و بازيكنان نيمكت‌نشين.

گزندگي اين شرايط زماني مشخص مي‌شود كه آن بازيكن براي عقد قرارداد با باشگاه جديد وارد مذاكره مي‌شود. تاثير چه خواهد بود؟ در شرايط عادي وقتي يك بازيكن توانايي‌هايش را هم‌تراز با پولي كه به او پرداخت مي‌كنند ببيند، با لبخند و از روي رضايت توافق مي‌كند اما اگر اين گونه نباشد چه؟

آيا اين روند باعث راه افتادن موج جديد مهاجرت به ساير ليگ‌ها و كشورها را به راه نمي‌اندازد؟ يا به رها كردن وضعيت خوب فوتبالي با دستمزد كمتر به اميد پيدا كردن يك وضعيت بد با دستمزد بيشتر؟

يكي از پديده‌هايي كه در طول عمر ليگ برتر انگليس به چشم آمده توانايي باشگاه‌ها در پرورش استعدادهاي بالقوه است. در گذشته نشستن روي نيمكت تيم‌هاي بزرگ نظير يونايتد و چلسي و آرسنال و ليورپول هيجان‌انگيزتر از بازي در تيم‌هايي نظير اورتون و نيوكاسل و وستهم بود. حال به نظر مي‌رسد كه عواقب بيماري كرونا دوباره اين مساله را جا بياندازد. حال بايد بازيكنان خودشان را با شرايطي نظير قراردادهاي كوتاه‌تر و دستمزد پايين‌تر آماده كنند. باشگاه‌ها نيز از اين پس چهارچشمي مواظب آسيب‌پذيري‌هاي جديد و شرايط غير قابل تصور خواهند بود.

سب استافورد

منبع: فورفورتو

ترجمه: بهرام سرگوسرايي

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.